Furesø Detektorgruppe

Skrevet af Freddy Arntsen d. .

Foto fra vores tur til Sejerø. Fotograf Niels Bødker Thomsen

Furesø Detektorgruppe (FuDe) blev stiftet i 2010 af Niels Bødker Thomsen. FuDe hører ind under Furesø Arkæologi (FuAr).
Detektorgruppens har til opgaver er at hjælpe med afsøgning af arkæologisk interesandte områder i i Furesø kommune. Alt dette i samarbejde med Arkæologigruppen og Hørsholm Egns Museum.

Detektorgruppen har i øjeblikket et samarbejde med Hørsholm Arkæologigruppe om at afsøge en mark ved Gl. Holte (fra februar 2012). Helsingør motorvejen skal udvides og hele denne strækning skal afsøges gennem de neste to år.

Furesø Detektorgruppe består i dag af 13 medlemmer. Gruppen er en blanding af nybegyndere og erfarne detektorførere. Dette gør at de nye brugere kan lære af de erfarne, og på denne måde modtager viktig viden og triks. Ydermere består gruppen af meget erfarne amatør arkæologer.

Denne del af siden vil løbende blive opdateret med fundfoto og referater fra gruppens ture. Vi har en fælles tur fast hver måned og det er sidste søndag i måneden fra marts til og med oktober. Vi har også for første gang i år startet detektor sæsonen med en fantastisk tur til Sejerø, noget vi arbejder på som en fast begivenhed i foråret og måske i efteråret.

Hvis du har spørgsmål til Furesø Detektorgruppe, kan du kontakt Freddy Arntsen på email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon: 93 85 09 70.

Vi samarbejder med