Furesø Arkæologigruppe

Skrevet af Niels Bødker Thomsen d. .

Arkæologigruppens formål er at samle personer med interesse for arkæologi og gennem foredrag, udgravninger, ekskursioner, museumsbesøg, rekognosceringer, rejser og lignende aktiviteter, at fremme forståelsen for og kendskabet til arkæologi, herunder Furesøegnens arkæologi og fortid.

Arkæologigruppen blev dannet i 1979 med navnet Værløse Arkæologigruppe og skiftede navn til Furesø Arkæologigruppe i forbindelse med kommunesammenlægningen.

Gruppens arbejdsområde er Furesøegnen.

Medlemskab af gruppen bliver man som medlem af Væløseegnens Historiske Forening eller som medlem af Farum Lokalhistoriske Forening. Alle er hermed velkomne i gruppen.

Gruppens aftenmøder foregår normalt på Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse,
logo fureso lille


 Kort om vores aktiviteter eller vores hobby, som alle har med arkæologi og fortiden at gøre:

  • Furesø Arkæologigruppe refererer til bestyrelsen i Værløseegnens Historiske Forening og samarbejder med Furesø Museer og Farum Lokalhistoriske Forening.

  • AFTENMØDER: Hver måned er der på Mosegaarden et foredrag med egne eller eksterne foredragsholdere. Nogle gange tager vi på museumsbesøg, og ser nye arkæologiske udstillinger. Foredragene starter normalt Kl. 19.30. Se i arkæologigruppens kalender.

  • SKOVREKOGNOSCERINGER og aktiviteter i skoven. Søndag formiddage leder vi efter fortidsspor og i det hele taget spor efter alle tiders aktiviteter i skovene. Alle oplysninger lægges ind i en database, som vi kalder Skovdatabasen. Den skal blandt andet være grundlag for spændende ture og udflugter. Rekognosceringerne starter søndag formiddage Kl. 10.00 fra museet. Spændende og hyggelige ture med masser af motion og frisk luft. Der henvises til gruppens kalender.

  • Udgravninger deltager gruppen i, når de er aktuelle, i samarbejde med Hørsholm Egns Museum, der har det arkæologiske ansvar for Fredensborg -, Furesø - og Rudersdal kommune.

  • ARKÆOLOGIENS DAG. Hvert år afholder vi en Arkæologiens dag for børn og voksne med  egnens fortid i centrum. Her kan du se billeder fra Arkæologiens dag 2010.

  • Medlemskab: Vedrørende medlemskab af Furesø Arkæologigruppe, kontakt Niels Bødker Thomsen på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon: 44 48 18 08
  • Furesø Detektorgruppe er en del af Furesø Arkæologigruppe. Kontakt: Freddy Arntsen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon: 93 85 09 70.

Vi samarbejder med